Tags
Մեզանից շատերն օրվա խելագար ռիթմի մեջ ընկնելով մոռանում են մեկ շատ կարևոր բան` նախաճաշել: Իհարկե հիմա կասեք, որ առավոտյան հազիվ հասցնում եք ատամներ լվանալ և այլն… բայց այդ բոլոր արդարացումներին կարող եմ պատասխանել այսպես` 10-15 րոպեն տեղաշորում կամ առավոտյան հաղորդման վրա ծախսելու փոխարեն պատրաստեք ձեզ համար համեղ նախաճաշ ու կտեսնեք, թե ինչ լավ է սկսում օրն ու բարձրանում ձեր տրամադրությունը:Ֆրանսիական տոստը հիանալի նախաճաշ է ու բացի այդ հին հացի “վերամշակման” լավ միջոց (բատոնների, ֆրանսիական բագետների): Այն հեշտ է պատրաստել և ուտել 🙂
Եթե ցանկանում եք պատրաստել ռեստորանային որակի տոստ, ապա հետևեք այս բաղադրատոմսին`
Տարբերակ 1
6 կտրտած հաց
2 ձու
1/2 կաթ
մի փոքր աղ
է թգ վանիլի փոշի կամ էքստրակտ
1 թգ դարչին
1 թգ կարագ
Հարում ենք բոլոր բաղադրիչները (բացի կարագից) ու թաթախում ստացված լուծույթի մեջ մեր հացը: Թաթախելուց հետո տեղափոխում ենք հացը միջին կրակին դրված թավայի մեջ, ավելացնում կարագն ու տապակում 2 րոպե ամեն կողմից, որպեսզի երկու կողմից հացը դառնա մուգ գույնի: ԱՆջատում ենք թավան ու տեղափոխում տոստերը 150 աստիճանի տաքացված վառարան ու թողեք 15 րոպե (կամ 25, եթե ուզում եք ավելի խռթխռթան և չոր տոստեր):
Վերջում կարող եք ավելացնել շաքարի փոշի:
Տարբերակ 2
այս տարբերակն ավելի եմ սիրում իր թեթևության համար:
1 ձու
1/2 կաթ (կարող եք նաև մի գդալ սերուծք ավելացնել)
1 ճգ շաքարավազ
Խառնում ենք ձուն և կաթը, թաթախում հացերը լուծույթի մեջ: Այնուհետև հացերի վրա ավելացնում ենք իրար խառնած դարչինն ու շաքարավազը: Միանգամից տեղափոխեք հացերը նախորոք միացրած վառարան (150 աստիճան) և պահեք այնտեղ 20 րոպե: Սկզբում հացերը փափկելու են, հետո չորանան դրսից, բայց ներսը կմնա փափուկ կաթնային:
Ի դեպ կարող եք նույնը անել նաև առանց ձու: Այս տարբերակով արված տոստերի վրա նույնպես վերջում ցանեք շաքարի փոշի: Այս տոստերն ընկերասեր են և հիանալի զույգ կդառնան մեղր-կարագի, կաթնաշոռի, մրգերի ու մուրաբայի հետ:
Հաջորդ անգամ կխոսենք հին հացի մյուս գործածման մասին 🙂
Սիրով`
Էլլա Կանեգարիան