Tags
ալյուր, կաթ, ձու, մինչև 1000 դրամ, պուդինգ, pudding, yorkshire pudding
Այս` ծագոմով անգլիական փոքրիկները միշտ փրկում են, որբ առավոտյան չեմ իմանում ինչ նախաճաշ պատրաստել:
Դե ձվաձեղ, պաշոտ և այլ նախաճաշերը լավ են, բաց երբեմն ինչ-որ ուրիշ բանով ես ուզում սկսել առավոտը. այդ դեպքերում ես պատրաստում եմ յորկշիրյան պուդդինգ:
Ընդհամենը 3 բաղադրիչ ու վերջ, համոզված եմ բոլորիդ տանը դրանցից կլինի:
Մեզ պետք է`
1 բաժակ կաթ
1 բաժակ ալյուր
1 հատ ձու
աղ, շաքարավազ (մոտ 1-2 թգ)
Յորքշիրյան պուդինգների ռեցեպտն առաջին անգամ ներկայացվել է 1737 թվին լույս տեսած “Կանանց ողջ պարտականությունները” խոհարարական գրքում:
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնում ենք իրար ու լցնում կեքսի ամանների մեջ` 2-3 գդալը բավական է: Մի վախեցեք, որ դրանք իդեալական տեսք չեն ունենա` դա յորքշիրյան պուդինգներին երբեք չի նեղել: Միացրեք վառարանը հասցնելով այն 150 աստիճանի ու տեղավորեք պուդինգները:
20 րոպեյից դրանք արդեն պատրաստ կլինեն` ոսկեգույն ու ուռած:
Ի դեպ, խմորը որքան անփոյթ լցնեք, այնքան ավելի հետաքրքիր տեսք կունենա ձեր պուդինգը:
Մատուցեք այն մրգային սիրոպի, հալեցրած պանրի կամ հատապտուղների հետ` միացրեք երևակայությունը: Եթե հետաքրքրում է դրա ավանդական մատուցման ձևն, ապա ասեմ` դրանք մատուցվում են ռոստբիֆի, իսկ հիմա արդեն գրեթե ամեն ինչի հետ:
Ինձ ամենաշատը դուր է գալիս այս պուդինգի տեսքը: Պարզ ձև, որը երբեք չի լինում շատ սիրուն կամ գեշ, ինչի շնորհիվ դառնում է հարմար, երբ չսպասված հյուրեր ես ունենալու: 20 րոպեյն բավական է, որպեսզի դրանք պատրաստ լինեն`առանց որևէ ավելորդ նյարդային խանգարումների:
Անպայման փորձեք այս ռեցեպտն ու կիսվեք տպավորություններով
Սիրով`
Նյամիկ Էլլա Կանեգարիան